Απαλές αρώματα από φρουτώδη κρέμα και βανίλια, αυτό είναι που πετυχαίνει θαυμάσια το πράσινο τσάι Sencha και το λευκό τσάι. Τα άνθη του τσαγιού, οι όμορφες ασημένιες πέρλες και τα άνθη γιασεμιού προσδίδουν στα φύλλα του τσαγιού μια εκπληκτική γλυκύτητα. Οι φέτες φράουλας προσθέτουν μια πινελιά ξινής χρωματικής αντίθεσης.
ΘΕΡΜΟΚΡΑΣΙΑ ΝΕΡΟΥ: 75° έως 80° C
ΧΡΟΝΟΣ ΕΚΘΕΣΗΣ: 2 έως 3 λεπτά
Ένα βραζιλιάνικο προφίλ που αποτυπώνει την πιο κλασική ουσία του terroir. Η Mogiana είναι μια αναπτυσσόμενη περιοχή που μας προσφέρει μια κούπα που εκφράζει φουντούκι, εσπεριδοειδή οξύτητα και βαρύ σώμα.
Αλλοτε, η μοσχοκάρυδος ήταν απίστευτα ακριβή, αλλά σήμερα βρίσκεται σε όλα τα ράφια μπαχαρικών. Ο "μακίς", ή μάζα, είναι η κοκκινωπή περιτύλιξη του καρπού του μοσχοκαρυδιά και πήρε το όνομά του επειδή αρχικά συγχέονταν με το αποξηραμένο άνθος της μοσχοκαρυδιάς. Η λεπτή και αρωματική γεύση του είναι πιο γλυκιά από αυτή της μοσχοκάρυδου και, όπως η ρίζα κουρκουμά, είναι χαρακτηριστικό των διδασκαλιών και της κουζίνας της άγιουρβέδα.
Η σύνθεσή μας από κομμάτια τζίντζερ, ρίζα γλυκόριζας, κομμάτια κανέλας, λεμονόχορτο, ολόκληρες κάρδες, φέτες κουρκουμά και μακίς σας εξασφαλίζει ενέργεια και ευεξία.
ΘΕΡΜΟΚΡΑΣΙΑ ΝΕΡΟΥ: 100°C
ΧΡΟΝΟΣ ΕΚΘΕΣΗΣ: 5 έως 10 λεπτά
Στις ψηλές βουνές της La Vega (τμήμα του Cundinamarca στην Κολομβία) καλλιεργούνται οι καφεόδενδροι της οικογενειακής επιχείρησης El Tinto. Ο Carlo και η οικογένειά του διατηρούν μια αρχαία τεχνική καλλιεργώντας οικολογικά διάφορες ποικιλίες αραβικής σε υψόμετρο 1670 μέτρων, στη σκιά της φυσικής βλάστησης. Αυτός ο καφές εξαιρετικής ποιότητας, βραβευμένος πολλές φορές στην Κολομβία, προέρχεται από τη σύνθεση, από τον παραγωγό, τριών ποικιλιών αραβικής από την φυτεία.
Ο καφές El Tinto πραγματοποίησε ολόκληρη τη διατλαντική μεταφορά με ιστιοφόρο φορτηγό προκειμένου να ελαχιστοποιήσει το αποτύπωμα άνθρακα. Στη συνέχεια, καβουρδίστηκε χειροποίητα στη Νορμανδία, προκειμένου να αναδείξει τα αρώματα και τις γεύσεις του. Αγοράζοντας τον premium καφέ El Tinto, συμβάλλετε στην αξιοπρεπή αμοιβή των παραγωγών και στη διατήρηση του τρόπου γεωργίας τους, ο οποίος είναι ιδιαίτερα φιλικός προς το περιβάλλον. Επίσης, ενθαρρύνετε τη γαλλική εργασία των ναυτικών και του τεχνίτη καβουρδιστή.
Προερχόμενο από τις ορεινές περιοχές της Κεντρικής Αμερικής, από την Γουατεμάλα, ο καφές μας GUATEMALA είναι 100% Arabica, οι καφεόδενδροι αναπτύσσονται σε υψόμετρο ίσο ή μεγαλύτερο από 1.100 μέτρα. Συλλέγεται σε ευνοϊκές συνθήκες για την εμφάνιση ενός αραβικού καφέ λεπτού και με λίγη πικρία.
Είναι ένας ισορροπημένος και ήπιος καφές. Ο καφές μας GUATEMALA, με νόστιμα αρώματα μπαχαρικών και πιπεριού, έχει πραγματικά εξαιρετική γεύση. Ένα λεπτό ρόφημα με πολύπλοκα αρώματα που αξίζει να ανακαλύψετε.
Ο καθαρός καφές Arabica από την Γουατεμάλα είναι από τους καλύτερους στον κόσμο. Προερχόμενος από βιολογικές φυτείες, αυτός ο καθαρός Arabica αποκαλύπτει λεπτές φρουτώδεις νότες κατά την καβουρδιστική διαδικασία.
Αυτός ο καφές προέρχεται από την φάρμα Tega & Tula Specialty Coffee Farm, που ιδρύθηκε το 2000 από τον Ahadu Woubhset. Οι Tega & Tula είναι στην πραγματικότητα δύο γειτονικές φάρμες, ονόματι από τα δύο γειτονικά χωριά Tega και Tula, που βρίσκονται στο Woreda, ή διαμέρισμα, του Gibo, στην Kaffa, στην Αιθιοπία. Η συνολική έκταση της φάρμας είναι 500 εκτάρια, με σχεδόν 400 εκτάρια φυτεμένα με καφέ. Η φάρμα είναι πιστοποιημένη βιολογική και παράγει τόσο πλυμένους καφέδες όσο και φυσικούς καφέδες.
Ο Ahadu είναι ένας επιχειρηματίας και ιδρυτικό μέλος της διοικητικής ομάδας του Ethiopian Commodity Exchange. Το 2000, αποχώρησε από την ECE και αποφάσισε να επενδύσει ο ίδιος σε μια φάρμα για να παράγει αποκλειστικά καφέ ειδικότητας.
Βρήκε το τέλειο μέρος, που βρίσκεται στην διάσημη περιοχή της Kaffa, που θεωρείται η απόλυτη κοιτίδα του καφέ Arabica. Αποφάσισε να ξεκινήσει μια επιχείρηση που θα διατηρούσε την φυσική ομορφιά της περιοχής, θα υποστήριζε την τοπική κοινότητα και φυσικά θα παρήγαγε φανταστικούς καφέδες.
ΒΟΤΑΝΙΚΕΣ ΠΟΙΚΙΛΙΕΣ: 74165, 74110
ΥΨΟΜΕΤΡΟ: 1830–1870 μ.α.λ.
Οι μέθοδοι γεωργίας στην περιοχή παραμένουν σε μεγάλο βαθμό παραδοσιακοί. Οι αγρότες του Γιργκατσέφε συνήθως καλλιεργούν τους καφέδες τους σε συνδυασμό με άλλες καλλιέργειες τροφίμων. Αυτή η μέθοδος είναι κοινή μεταξύ των μικρών παραγωγών, καθώς μεγιστοποιεί τη χρήση της γης και παρέχει τροφή για τις οικογένειές τους.
Εκτός από το ότι παραμένουν παραδοσιακά συνδυασμένοι, οι περισσότερες φάρμες είναι επίσης οργανικές εκ των προτέρων. Οι αγρότες στο Γιργκατσέφε συνήθως χρησιμοποιούν πολύ λίγα - αν όχι καθόλου - λιπάσματα ή φυτοφάρμακα. Οι περισσότερες εργασίες στη φάρμα γίνονται χειρονακτικά από την άμεση οικογένεια.
Για να εκμεταλλευτούν το υπέροχο κλίμα, ο σταθμός παρέχει εκπαίδευση για να βοηθήσει τους αγρότες να παράγουν καλύτερης ποιότητας κεράσια. Η εκπαίδευση επικεντρώνεται σε διαδικασίες συγκομιδής και μεταφοράς κερασιών.
Οι αγρότες επιλέγουν προσεκτικά τα κεράσια με το χέρι και τα παραδίδουν στον σταθμό πλυσίματος. Κατά την παραλαβή, οι υπάλληλοι διαχωρίζουν χειροκίνητα τα εισερχόμενα κεράσια για να αφαιρέσουν τυχόν άγουρα ή υπερώριμα ή κατεστραμμένα κεράσια.
ΥΨΟΜΕΤΡΟ: 2100-2300 μ.α.λ.
Αρχικά, αυτά τα μείγματα δημιουργήθηκαν ειδικά για το γλυκό νερό της Σκωτίας.
Η αλληλεπίδραση των "Brocken Teas" που έχουν επιλεγεί προσεκτικά, καλλιεργούνται βιολογικά και προέρχονται από το Assam, την αφρικανική ήπειρο και τα υψίπεδα της Βόρειας Ινδίας, προσδίδει σε αυτό το μείγμα έναν εξαιρετικό χαρακτήρα. Για τον γνώστη του τσαγιού, κάθε μεμονωμένη προέλευση μιλά από μόνη της, αλλά αυτός ο συνδυασμός αναπτύσσει μια πραγματικά μοναδική γευστική αντίληψη μετά την έγχυση.
ΘΕΡΜΟΚΡΑΣΙΑ ΝΕΡΟΥ: 100° C
ΧΡΟΝΟΣ ΕΓΧΥΣΗΣ: 3 έως 5 λεπτά